Enkele artikeltjes uit de Regionale kranten over Door merg en been of waar Door merg en been in betrokken is.

Smartlappenfestival Nijverdal (15 mei 2010)

Uit de Tubantia.

Weijdehof Almelo (3 oktober 2009)

Uit typisch Almelo.


Door Merg En Been draagt een steentje bij.

Gisteren heeft het levensliederenkoor Door Merg En Been uit Nijverdal deelgenomen aan het jaarlijkse Humorfestival in de Deventer binnenstad. In diverse cafés worden dan door verschillende koren levensliederen ten gehore gebracht.
Ditmaal werd opgetreden in het prachtige etablissement “beugelcafé de Tobbe”gelegen aan de IJsselkade.
Het publiek zong ook nu weer uit volle borst mee met bekende smartlappen en levensliederen zoals “ik krijg een heel apart gevoel van binnen”  en “maar een man mag niet huilen”.
De tekst van het bekende lied van Vader Abraham  werd passend veranderd in “daar in dat kleine café aan de IJssel”.

Dat er ook een serieuze kant is, liet het koor deze avond merken door spontaan toe te zeggen belangeloos op te treden en het geld over te maken op Giro 555,  Help slachtoffers aardbeving Azië.
Hierop leegde het bedienend personeel de fooienpot en met enige giften van bezoekers kwam een aardig bedrag op tafel voor de slachtoffers.
Met een voldaan gevoel kon in de nachtelijke uren huiswaarts gekeerd worden.

 

Nijverdal 30 december 2004.
(bron: RTV Hellendoorn)DOOR MERG EN BEEN VALT IN DE PRIJZEN


NIJVERDAL –

Afgelopen zondag behaalde het levensliederen en smartlappenkoor Door Merg En Been uit Nijverdal op het 1e Open Grolsch Smartlappenfestival in Lievelde een ereplaats.             
Door een aantal gezelligheidskoren werden de gehele dag diverse smartlappen en levensliederen ten gehore gebracht in wedstrijdverband.
Een vakkundige jury beoordeelde de tranen trekkende maar soms ook wel vrolijke liederen op hun smartgehalte en kende Door Merg En Been een welverdiende 3e plaats toe. 

Voor deze gelegenheid had het gehele koor zich in nieuwe kledij gestoken.                                       
De meer dan 200 deelnemers kijken terug op een goed georganiseerd festival waarbij het mooie weer natuurlijk ook een belangrijke rol speelde.
Volgend jaar zal het 2e Open Grolsch Smartlappenfestival georganiseerd worden.

Hieronder nog meer artikelen.

> De vreugde van Door Merg en Been; Lekker uithalen en niet te technisch
> Zingen in een waterbesparende douchekop
> Foto in de krant
>
Levensliederenkoor na 12,5 jaar op zangcursus?
>
Levensliederenkoor Door Merg En Been blikt 10 jaar terug
> Geen grijze haren voor Gert Timmerman


Levensliederenkoor Door Merg En Been blikt 10 jaar terug

Op dinsdag avond 13 januari was het dan zo ver...........
Het bestuur van het levensliederenkoor Door Merg En Been nam de felicitaties in ontvangst i.v.m. het 10 jarig jubileum van het koor. In de prachtige ambiance van het café „de Hertog“ in Nijverdal werd gelijktijdig de nieuwjaarsreceptie gehouden om de kosten te drukken.
De receptie werd druk bezocht door alle leden van het koor, wat merkbaar was aan de afwezigheid van vrije stoelen om de tafel.
In een gezellige atmosfeer werd terug gekeken naar het afgelopen smartlappen jaar en de vele optredens passeerden achter elkaar de revue. Als één van de hoogtepunten werd toch wel ervaren het optreden in Deventer bij café “in den Golden Helm” aan de Brink op 27 december.
De gezellige atmosfeer in dit etablissement en natuurlijk de goede verzorging door het personeel stuwde het levensliederen koor op tot ongekende topprestaties wat goed merkbaar was aan de spontane reacties van het voltallig publiek.
Door de warmte en door het nuttigen van gepaste hoeveelheden alcoholica was een kleine dip te bespeuren bij de tekstvastheid van het Deventer publiek, vooral bij de tophit van Frans Bauer „heb je één keer voorbij“.
Van de drie optredens de laatste jaren in Deventer wordt die van 2003 toch wel als een van de beste gezien.
Door een koorlid werd de terechte opmerking geplaatst, dat het sneu was dat de mevrouw aan de deur, buiten moest blijven staan omdat zij de gouden regel toepaste - 5 bezoekers naar buiten en 4 bezoekers na binnen zorgt er voor dat de zaak leeg is tegen sluitingstijd -.

Al met al een goede terugblik en zeker voor herhaling vatbaar.
Complimenten aan het café “in den Golden Helm” en de organiserende VVV-Deventer.